Buna, eu sunt Octavia!

Mă numesc Octavia. Am început să desenez înainte de a intra în contact cu orice fel de educație formală. Am început prin a vrea să aduc în concret personajele din desenele animate și super-eroinele pe care le admiram, apoi, mi-am dat seama că prin desen, orice altă dorință se poate materializa măcar pe hârtie.

Înaintând în vârstă, am avut norocul de a urma și cursuri de pregătire pentru desen și pictură. Am știut mereu că voiam să urmez facultatea de arte. În parcursul meu am cunoscut profesori pasionați atât pentru artă, cât și pentru pedagogie, iar asta m-a determinat să vreau să le urmez modelul. Eu cred cu tărie că arta este un mediu nu numai pentru a reprezenta într-o manieră estetică lumea care ne înconjoară, cred că arta ne învață să ne și imaginăm o lume mai bună. De altfel, toți artiștii sunt vizionari și sensibili, iar mulți dintre ei s-au folosit arta lor ca de o armă, o critică împotriva relelor practici ale vremurilor în care au trăit.
Ni se spunea întotdeauna la atelier; “a lucra după model înseamnă 70% observare și 30% lucru”.

Aș vrea să împărtășesc cu cursanții mei atât căile artelor tradiționale, cât și să îi stimulez să observe atent lumea, să își îngăduie, în pofida tuturor lucrurilor, să își imagineze lumea așa cum o vor ei și să îi proiecteze designul. Sunt convinsă că arta are această caracteristică de a fi interdisciplinară, de a împrumuta puțin din toată cunoașterea lumii și a închega o imagine concretă.

La cursurile mele, vreau să fac creez un spațiu în care toată lumea să se simtă sigură pe sine să experimenteze și să observe, ca un artist, acele linii și culori subtile din care sunt compuse imaginile și realitatea.

 

ANGHEL-IORGA OCTAVIA

Data nașterii: 26 Septembrie 1997 

 

Studii:

2022-prezent Doctorat- Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, Studii Culturale, Universitatea din București.
2020-2022 Master- Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, Teoria și Practica Imaginii, Studii Culturale Vizuale, Universitatea din București.
2016-2019 Licență- Pictură, Facultatea de Arte Plastice, Universitatea Națională de Arte din București.
2016-2019 Licență- Psihopedagogie Modului I, Departamentul de Pregătire Pedagogică și Didactică, Universitatea Națională de Arte din București.

 

Participare în expoziții/curatoriere expoziții:

2022 Curatorierea expoziția artistei Elena Ilash: MOONLESS EARTH, Galeria UAP, Sibiu.
2022 Curatorierea expoziției de grup a artiștilor Alex Manea și Iulia Cristina Ioniță: FRESH, Elite Gallery UNESCO, București.
2019 Artist – Expoziția de grup What’s Next?, Palatul BCR, București.
2018 Artist – Festivalul de sculptură supradimensionată GIGANTICA, Parc Palat Mogoșoaia.